onsdag 27 februari 2013

Kasslergratäng

Igår lagade jag en ny maträtt som blev så god att jag delar med mig. receptet kommer från början från ica, men jag ändrade det lite. Här kommer det:

ca 6 portioner eller så

500 g Kassler
2 knippen broccoli
½ blomkålshuvud
5 dl mjölk (3%)
3 msk vetemjöl
salt
cayennepeppar
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader
Skär kasslern i skivor och lägg i en ugnsfast form
Sjud broccolin och blomkålen några minuter så det blir något mjuka, dela dem i mindre bitar och lägg på kasslern
Vispa ner mjölet i mjölken och koka upp. Salta och peppra. Rör ner den rivna osten.
Häll allting över kasslern och grönsakerna och ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter. Servera med ris eller med bara en sallad.

Det blev väldigt gott, nästa gång tänker jag dock hoppa över vetemjölet och reda med något annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar